Новини - 2015 рік

Березень


Впровадження оздоровчих технологій в освітню діяльність ДНЗ №14 м.Мелітополь

Дошкільний навчальний заклад №14

"Теремок"

комбінованого типу

Мелітопольської міської ради

Запорізької області

 31 березня 2015 року в дошкільному навчальному закладі №14 комбінованого типу Мелітопольської міської ради Запорізької області відбулася презентація досвіду роботи педагогічного колективу з  використання інноваційних здоров'язбережувальних технологій для вихователів ДНЗ міста Мелітополя в рамках обласних курсів підвищення кваліфікації.

  Вихователь-методист Наталя Вікторівна Прийма ознайомила з системою роботи педагогічного колективу з використання оздоровчих технологій в ДНЗ. Гості стали активними учасниками спортивно-музичних розваг у "Школі сміху", організованими вихователем з фізичного виховання Таісією Леонідівною Вінник та веселими клоунами.

  Практичний психолог Тетяна Василівна Колодіна поділилася досвідом роботи з використання сміхо- та пісочної терапії у майстер-класі "Створимо красу своїми руками".

   Музичні керівники продемонстрували високу професійну майстерність у використанні різних видів мистецтва в підтримці здорового духу у дошкільнят та дорослих: Євгенія Володимирівна Фещенко разом з дітьми створили піднесений настрій  у всіх присутніх  хореографічною композицією  з елементами кольоротерапії "Квітка настрою", а Світлана Анатоліївна Куцакова провела екскурс в історію українського гумору  та надихнула  вихователів міста на   імпровізовану драматизацію народної пісні. 

   Оглядова екскурсія груп ДНЗ "Теремок" приємно вразила всіх учасників зустрічі різноманітністю розвивальних засобів у здоров'язбережувальному середовищі дошкільного закладу. Підвела підсумки зустрічі керваник педагогічної практики Шульга Л.М.

     Дякуємо завідуючу Аносову Марію Сергіївну, методиста Наталю Вікторівну і педагогічний колектив ДНЗ №14 "Теремок" за презентацію цікавого досвіду роботи. Бажаємо творчої наснаги і подальших успіхів у впровадженні інноваційних оздоровчих технологій!

    



Славна усмішка козацька всім на радість, всім на вдачу!

 Дошкільний навчальний заклад № 9

«Лелеченя»

загального типу

Мелітопольської міської ради

Запорізької області   

     31 березня 2015 року дошкільний навчальний заклад № 9 «Лелеченя» загального типу Мелітопольської міської ради Запорізької області     презентував напрацювання з досвіду роботи педагогічного колективу для слухачів курсів підвищення кваліфікації КЗ «ЗОІППО» ЗОР – вихователів дошкільних навчальних закладів. В рамках семінару-практикуму проведено виставку матеріалів педагогічного досвіду. Відеофільм «Імідж ДНЗ» ознайомив гостей  з  діяльністю ДНЗ.

   Биковська А.Г. (вихователь, спеціаліст, «вихователь- методист») зацікавила дітей середньої групи і всіх дорослих захоплюючим  заняттям із зображувальної діяльності в  нетрадиційній техніці малювання «Калина символ України».  

    Булигіна О.І. (вихователь, спеціаліст І категорії) і Андрєєва О.І. (музичний керівник) поділилися результатами творчої діяльності і провели разом з дітьми старшої групи музично-спортивну розвагу «Як козаки за сіллю ходили!».

    Під час екскурсії – огляду центрів розвитку дитини ДНЗ №9 учасники семінару мали можливість переконатися у педагогічній творчості всього колективу. Особливо вразило відвідування  міні-музею «Козацької слави» з екскурсією 

Акулової Л.В. ( вихователь, спеціаліст вищої категорії,  «вихователь-методист).

    З нотограмою заняття ознайомила учасників семінару     Каплуновська О.М. – керівник педагогічної практики.                     Майстер – клас «Сміхові вправи» практичного психолога 

 Озерової С.В.  завершив семінар підвищеним настроєм, веселим сміхом і великим задоволенням від зустрічі з творчим колективом ДНЗ №9!



Курси підвищення кваліфікації 

 

З 30.03.2015 р по 10.04.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для вихователів відомчих дошкільних навчальних закладів в КЗ "ЗОІППО" ЗОР.

 

З 30.04.2015 р по 17.04.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для вихователів дошкільних навчальних закладів м.Оріхів.



На Колегії МОН затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання

  27.03.2015 року  члени Колегії розглянули концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 

     Доповідачем з питання національно-патріотичного виховання  виступив Міністр і повідомив, що відповідно до доручення Уряду щодо запровадження в закладах освіти національно-патріотичного виховання,  у Міністерстві розробили Концепцію національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Саме цей документ тривалий час знаходився на громадському обговоренні на офіційному веб-сайті Міністерства.

   Концепція включає в себе як ідеї української спадщини, так і перспективи розвитку гармонійного громадянського суспільства. «Мова йде про виховання громадян України, до якої б національності, етнічної групи, народності вони не належали, адже у них спільне майбутнє - в Україні», - пояснив Міністр освіти і науки.

Детальніше

Концепція національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2015-2019 рр.



Курси підвищення кваліфікації 


 

З 16.03.2015 р по 03.04.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для вихователів дошкільних навчальних закладів м. Мелітополь.



Дорогие женщины! От всей души поздравляем всех с праздником! Желаем весеннего настроения, мира в душе, в каждой семье и всей нашей Украине!

Открытки к празднику 8 Марта из далёкого прошлого!



Курси підвищення кваліфікації 

 

З 02.03.2015 р по 13.03.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для завідувачів дошкільних навчальних закладів в КЗ "ЗОІППО" ЗОР.