Новини - 2015 рік

Серпень


Пріоритетні напрямки освіти у 2015-2016 н.р.

ОСНОВНІ ОРІЄНТИРИ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ОСВІТИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ У 2015-2016 НАВЧАЛЬНОМУ РОЦІ

Методичні рекомендації


Уряд затвердив нове положення про академічну мобільність


Курси підвищення кваліфікації 

 

З 17.08.2015 р по 04.09.2015 р. - проходять курси підвищення кваліфікації для вихователів та завідувачів дошкільних навчальних закладів в м. Бердянськ.



Розміщено інформаційні матеріали щодо підсумків та перспектив розвитку дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти

На офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки України оприлюднено інформаційні матеріали до розгляду на колегії МОН     «Про підсумки розвитку Підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної та позашкільної освіти у 2014/2015 навчальному році та завдання на 2015/2016 навчальний рік».

Ознайомитися з матеріалами можна в рубриці «Загальна середня освіта».


Сергій Квіт: ВНЗ самі повинні проявляти ініціативу у боротьбі з плагіатом

Брифінг на тему «Боротьба з плагіатом і академічна чесність в Україні» відбувся 11 серпня 2015 року в Українському кризовому медіа-центрі за участю Міністра освіти і науки України Сергія Квіта.

У заході також взяли участь заступник Міністра освіти і науки Андрій Гевко та керівник Українського медіа-центру реформ Тарас Качка.

Сергій Квіт нагадав, що наказ № 758 від 14.07.15 «Про оприлюднення дисертацій та відгуків офіційних опонентів» уже ним підписаний (http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0885-15), і набуде чинності після його офіційного опублікування.

Детальніше на сайті МОН України



Сергій Квіт: Рівень заробітної плати вчителів буде напряму пов’язаний з їхньою кваліфікацією

У законопроекті «Про освіту» передбачено, що рівень заробітної плати вчителів буде пов’язаний з їхньою кваліфікацією. Про це заявив Міністр освіти і науки України Сергій Квіт у ефірі телепередачі «Факти» на каналі ICTV 9 серпня 2015 року.

«Законопроектом «Про освіту» передбачено, що спочатку така сертифікація вчителя буде добровільною. Водночас без суттєвого підвищення зарплат неможливе підвищення якості освіти», - зазначив Міністр.

За словами Сергія Квіта, підвищення зарплат вчителям залежить також від соціальних та економічних факторів, зокрема, розвитку української економіки. Міністр запевнив, зарплату освітянам обов’язково буде підвищено, як тільки це дозволять економічні показники.



Відбулась зустріч в режимі online з представниками Міжнародної організації Aflatoun (Королівство Нідерландів)

4 серпня відбулась online зустріч співробітників департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України з представниками Міжнародної організації Aflatoun (Королівство Нідерландів) з питань впровадження курсу фінансової освіти дітей дошкільного віку в дошкільних навчальних закладах.

Наразі обговорюється програма співпраці. Зокрема, розглядається питання щодо впровадження навчально-виховної програми формування і розвитку у дітей основних фінансових і підприємницьких навичок, а також поступове оволодіння дітьми від 3 до 6 років азами фінансової грамотності та розуміння соціальної відповідальності.



«Україна – рідний край»

Триває Всеукраїнський фестиваль-огляд матеріалів з досвіду роботи дошкільних навчальних закладів з патріотичного виховання за темою «Україна – рідний край», оголошений Міністерством освіти і науки у квітні 2015 року.

Вже 293 учасники Фестивалю-огляду надіслали свої роботи. Найактивніші – колективи дошкільних навчальних закладів Донецької області (41 учасник).

Всього понад 7 тисяч респондентів проголосували за найкращі відеоматеріали з патріотичного виховання,  які розміщено на освітньому порталі Педагогічна преса.

При виникненні організаційних питань щодо роботи системи голосування, їх можна задати в коментарях за посиланням.