Новини - 2015 рік

 

Травень

 


Свято Мрії, сповнене безмежної любові до життя

Організація театральної діяльності в ДНЗ №94

    27 травня 2015р. дошкільний навчальний заклад (ясла-садок)№ 94 "Перлина" Запорізької міської ради Запорізької області презентував досвід роботи з розвитку творчої обдарованості дітей засобами художньо-естетичної діяльності слухачам курсів підвищення кваліфікації інституту післядипломної педагогічної освіти.

 Завідувач ДНЗ Канцелярист Юлія Володимирівна щиро привітала гостей і розповіла про підготовку педагогічного колективу та батьків до хвилюючого свята випуску дітей  до школи. До свята завітала екс-завідувач Аносова Людмила Федорівна, під керівництвом якої більш 30-ти років розбудовувався освітній простір  навчального закладу.   Методисти Куц Віра Павлівна та Засуха Уляна Михайлівна поділилися з колегами педагогічними інноваціями колективу з розвитку творчих здібностей дітей засобами художньо-естетичної діяльності. Педагогічна практика для слухачів ПК стала справжнім святом, яке запам'ятається надовго як свято Мрії, сповнене безмежної любові до життя!

 Кафедра дошкільної освіти ЗОІППО дякує керівникам та колективу ДНЗ "Перлина" за проведення практики і бажає подальших успіхів у педагогічній справі!



Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них, зразка академічної довідки


Запрошуємо до участі в роботі Літньої школи для дорослих!

   З 08.06 по 12.06 буде проводитись Всеукраїнський проблемний семінар з теми «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення» (за формою проведення – «Літня школа для дорослих») 


Чекаємо заявки для участі у семінарі. 


Сайт "Літня школа для дорослих"



Новини від Асоціації

Шановні колеги!
 
В ці чудові погожі дні оголошуємо тиждень Звітно-виборчої Конференції ВІДКРИТИМ!

Цього тижня всі члени Асоціації мають можливість оцінити роботу Асоціації, поділитись своїми міркуваннями та ідеями, а також обрати Правління Асоціації на майбутні три роки. На порталі «Педрада» ми опублікували план проведення Конференції. Запрошуємо Вас активно долучитись до обговорення вказаних у плані питань та обов’язково прийняти участі в обранні Правління Асоціації. Також актуальним є обрання Ревізійної комісії Асоціації (три людини). Звертаємо Вашу увагу, що до складу Правління та Ревізійної комісії може входити кожен з членів Асоціації. І ми, знаючи Ваш професіоналізм, знаємо, що кожен з Вас цього гідний. Тому діліться з нами пропозиціями, кандидатурами, ми відкриті для спілкування. Майбутнє Асоціації залежить від голосів кожного з Вас!
Долучитись до обговорення!
Запрошуємо завітати на блог Асоціації щоб ознайомитись з новинами щодо організації освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році татезами, що озвучила Асоціація на Парламентських слуханнях 20.05.2015 щодо Проекту Закону України "Про освіту". Дуже дякуємо всім, хто допоміг нам сформулювати спільне бачення Асоціації з цього приводу та зробити виступ від Асоціації змістовним та успішним.
Шановні колеги, ми дуже чекаємо на зустріч з Вами у обговоренні на порталі «Педрада»! До скорого зв’язку!

З повагою,
заступник голови правління 
ВГО "Асоціація працівників дошкільної освіти" Лугова Марина



Нагородження переможців обласного конкурсу "Лідер року - 2015"

21 травня 2015 року за ініціативи кафедри дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР пройшов Обласний конкурс "Лідер року - 2015". Переможцями конкурсу стали: Сідун  Володимир Анатолійович, голова Преображенської сільської ради, Оріхівського району, Запорізької області; Щербань Олександр Миколайович, селищний голова Розівської селищної ради, Розівського району, Запорізької області. Клюєв Михайло Олександрович, генеральний директор комунального підприємства «Водоканал»  виконавчого комітету Запорізької міської ради; Бандуров  Володимир  Володимирович, народний депутат України, голова підкомітету ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Детальніше на сайті конкурсу


Новини від журналу "Дошкільне виховання"

Download
Анонс ДВ 7_8.docx
Microsoft Word Document 14.2 KB
Шановні колеги!
Надсилаємо анонси випусків журналу “Дошкільне виховання”, які виходитимуть напередодні серпневих конференцій. Вони завжди особливі, дуже відповідальні, адже допомагають визначити теми для обговорення у серпні й головні завдання на рік, піднімають актуальні проблеми і дають цінні поради.
Дуже важливо, щоб педагоги вашої області не пропустили ці журнали, без яких не обійтися перед початком нового навчального року:
• “Дошкільне виховання” № 7 — матеріали до серпневих конференцій;
• “Дошкільне виховання” № 8 — реформування патріотичного виховання як відповідь на виклики сьогодення;
• “Дошкільне виховання” № 9 — настановчі матеріали до початку навчального року, а також практичні розробки для роботи з дітьми восени.
Журнал “Палітра педагога”, додаток до журналу МОН України “Дошкільне виховання”, подає кращі практичні матеріали, які допоможуть цікаво та ефективно спланувати, організувати й провести освітню роботу з дітьми відповідно до сучасних вимог.
У журналі “Палітра педагога” у ІІ півріччі 2015 року ви знайдете:
• плани гурткової роботи з дітьми (квілінг, ліплення з тіста);
• матеріали, присвячені роботі з коректурними таблицями як засобом активізації мовлення старших дошкільнят;
• освітні проекти з актуальних тем;
• цікаві заходи з батьками і педагогами;
• заняття, свята і розваги осінньої та зимової тематики та багато іншого!
“Палітра педагога” № 5 — тематичний випуск, присвячений роботі з дітьми раннього віку!
Видання МОН України — надійні помічники і порадники педагогів протягом всього навчального року, тому, будь ласка, нагадайте колегам про передплату на ІІ півріччя: розкажіть керівникам під час зустрічей і розмістіть інформацію на ваших інтернет-ресурсах (сайтах, блогах, у соцмережах тощо).

Анонс журнал «Дошкільне виховання» 

Дякуємо за співпрацю!
Завжди з вами, редакція журналу “Дошкільне виховання” МОН України



Порошенко подписал закон о спецпенсиях для ученых

Президент Петр Порошенко подписал закон, который возвращает спецпенсии ученым, оставшимся работать после достижения пенсионного возраста.

Об этом сообщается на сайте парламента.

Документ призван остановить отток кадров из научной сферы, начавшийся после принятия в марте закона об ограничении пенсий. До этого работающие научные пенсионеры получали и зарплату, и специальную научную пенсию. Теперь же они оказались такими же, как большинство пенсионеров: дополнением к зарплате стала не научная, а социальная пенсия, начисляемая на общих основаниях. Снова стать "спецпенсионером" и получать научную пенсию можно, только уволившись с научно-педагогической должности.

Закон возвращает спецпенсии научным работникам, однако в нем осталось ограничение размера пенсии для работающего пенсионера на уровне 85%.



Новий закон «Про освіту» може бути ухвалений вже влітку

Голова комітету Лілія Гриневич, перший заступник голови Олександр Співаковський.

             Про це повідомила на брифінгу голова парламентського Комітету з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

                Того ж дня у комітеті відбулися слухання «Про підготовку проекту нової редакції Закону України «Про освіту: концептуальні засади». «Уряд має час на внесення цього законопроекту до кінця червня. Це записано в програмі діяльності Кабінету Міністрів, — уточнила голова комітету. — Якщо до кінця цієї сесії ми зможемо вийти на ухвалення законопроекту, це буде найоптимальніший варіант».


Детальніше

 

«Безплатна загальна середня освіта — це обов’язок держави, — наголосила Лілія Гриневич. — Ми наполягаємо на цій конституційній нормі. Так, ми маємо в законі виписати, в яких межах вона безплатна. А вона має бути безплатна в межах державного стандарту, який дозволить дитині отримати якісну освіту і стати успішною».








На каналі Рада про Комітетські слухання щодо концептульних засад нового закону "Про освіту"

Лілія Гриневич, голова Комітету з питань освіти та науки Тема: Парламент. Реформа освіти


МОН України оприлюднило інструктивно-методичні рекомендації «Організація освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах у 2015/2016 навчальному році»

Download
Методичні рекомендації на 2015-2016 н.р.
1_9-249.docx
Microsoft Word Document 78.7 KB


Запрошуємо до участі в літній школі для дорослих!

Download
Літня_школа.pdf
Adobe Acrobat Document 482.8 KB


Продовжується огляд ДНЗ - учасників конкурсу "Імідж ДНЗ- 2015"

          20 травня 2015 року дошкільний навчальний заклад (центр розвитку дитини) «Надія» Запорізької міської ради Запорізької області презентував свої напрацювання членам оргкомітету обласного конкурсу “Імідж дошкільного навчального закладу”.

  Конкурс проводиться за ініціативою та під керівництвом Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кафедри дошкільної освіти з метою запровадження моніторинґу і визначення рейтинґу дошкільних навчальних закладів (ДНЗ) області в умовах модернізації змісту дошкільної освіти.

  Директор ЦРД Кіченко Ірина Володимирівна ознайомила членів оргкомітету з інноваціями в управлінні і діяльності ДНЗ, корпоративною культурою і традиціями колективу, співробітництвом з батьківською та суспільною громадою. 


Детальніше на сайті конкурсу



Новини від Асоціації

Шановні колеги!
 
20 травня 2015 року Комітет з питань науки і освіти проводить Парламентські слухання на тему:«Про підготовку проекту нової редакції Закону України «Про освіту»: концептуальні засади». У зв'язку з цим, ми просимо Вас ще раз ознайомитись з матеріалами на блозі Асоціації  та поділитись з нами Вашими думками з цього приводу. Ваша думка для нас важлива, ми маємо чітко висловити свою позицію з різни питань на цьому заході. 

Нагадуємо про наше запрошення  до участі у «Літній школі» у Запоріжжі. Термін подання кандидатур та тем виступів (для бажаючих) спливає!

Маємо ще одну гарну новину – третій рік поспіль Асоціація виступає співорганізатором Міжнародного психолого-педагогічного Фестивалю «ПЕРСПЕКТИВА». Цього року він відбудеться 6-12 липня 2015 року, в м. Іллічівськ Одеської області, на базі відпочинку «Ювілейна». Запрошуємо ознайомитись з інформацією про фестиваль на нашому блозі.

Асоціація планує проведення спільної акції з Міністерством освіти і науки України до Дня захисту дітей «Чужих дітей не буває». Інформаційний лист буде розміщено на блозі та на сайті Міністерства.

Нагадуємо про обов’язкову Вашу участь у звітно-виборчій Конференції. Для цього Ви маєте зайти на портал "Педрада". Ми підготували анкети, скоро вони будуть доступні на порталі, тож приймайте участь і стежте за нашими новинами.

Триває передплата на друге півріччя газети «Дошкілля.UA».Існування газети залежить від Вас!
 
Від нашої єдності та небайдужості залежить розв’язання багатьох питань. Ми будемо раді Вашій активності. Бажаємо Вам отримувати якомога більше позитивних емоцій від спільної, командної роботи. А якщо щось не виходить, то змінити на краще ніколи не пізно.
 
Колективний член Асоціації «МЦФЕР» проводить вебінар на тему «Оплата праці: найголовніше». Ви можете ознайомитись з інформацією щодо нього на сайті МЦФЕР

Шановні колеги, нагадуємо Вам, що цікаві новини Асоціації та освіти в цілому Ви можете почитати на БЛОЗІ Асоціації, а також на порталі «Педрада», на якому можна ділитись думками та задавати запитання. На порталі можна створити свій особистий профіль, для цього в правому верхньому куті на сайті треба знайти вкладку «Реєстрація» та заповнити форму. В подальшому просто використовуйте збережені дані (свій логін та пароль) для входу в особистий кабінет та приєднуйтесь до нашого дружнього спілкування! 

З повагою,
заступник голови правління
ВГО "Асоціація працівників дошкільної освіти"
Лугова Марина

Курси підвищення кваліфікації 

 

З 18.05.2015 р по 29.05.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для вихователів дошкільних навчальних закладів в КЗ "ЗОІППО" ЗОР.



                                                       З Днем Матері!


                                                       З Днем Перемоги!


Гості з Грузії та Вірменії в ДНЗ «РОМАШКА» 

У  рамках проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»    в Україні з робочим візитом перебувала делегація фахівців з Грузії та Вірменії з метою реплікації досвіду розвитку територіальних громад за принципами соціальної мобілізації. Керівництво Проекту ЄС ПРООН рекомендувало Запорізьку область для вивчення вдалого досвіду реалізації проектів, орієнтованих на консолідацію громади.

         Зокрема 21 квітня 2015 року під час відвідин об’єктів нашої області, що брали участь у проекті, делегація побувала в КЗ «ДНЗ «РОМАШКА» Преображенської сільської ради (завідувач Дроздова І.І.), де спільними зусиллями реалізовано  проект «Інноваційні енергетичні заходи в дитячому дошкільному закладі села Преображенка. Термомодернізація будівлі з встановленням конденсаційного газового котла та капітальний ремонт системи гарячого водопостачання з встановленням системи сонячних колекторів».

         Під час перебуванням у дошкільному закладі гості з Грузії та Вірменії не тільки доторкнулися до українських народних традицій, а й змогли переглянути невеличкий концерт, який підготували вихованці дитячого садочку. А на згадку про перебування на запорізькій землі кожен член делегації отримав солом’яні дзвіночки з символом України – синьожовтою стрічкою. Гсті були розчулені теплим прийомом, ставили багато питань з приводу діяльності дошкільних закладів в Україні і на самий кінець зустрічі висловили своє захоплення гостинністю українців та безмежну радість від перебування на Україні.



Вітаємо зі святом 1 Травня!

 

 

Щиро вітаємо всіх

з молодим і дзвінким травнем,

святом весни, єднання й миру: на планеті, Україні й у душі!

Незліченних прибічників вашим починанням,

безмежного піднесення у здійсненні задуманого!

Радісної праці як святині у людині, всесильної любові до життя!


Кафедра дошкільної освіти ЗОІППО