Новини - 2015 рік

Червень 



МОН запропонувало на обговорення громадськості проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років

Download
Закачати Проект Концепції розвитку освіти
проект_концеції_розвитку_освіти (1).pdf
Adobe Acrobat Document 613.1 KB

Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років

 

МОН запропонувало на обговорення громадськості проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років

 

На офіційному веб-сайті Міністерства освіти і науки для громадського обговорення розміщено Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років.

 

Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років підготовлений експертною групою при Міністерстві освіти і науки, створеною у липні 2014 року.

Зазначимо, що досвід попередніх обговорень таких проектів свідчить, що їх зазвичай сприймають як директивний документ.

Автори документу наголошують, що проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років – відкритий  документ, призначений для вільної дискусії за участю всіх зацікавлених осіб та інституцій. Це не директива, а запрошення до обговорення.

Після громадського обговорення й доопрацювання проекту експертною групою Концепція має стати основою для Дорожньої карти освітньої реформи.

Ця Дорожня карта становитиме детальний план реалізації основних положень Концепції – з  чітко визначеними індикаторами, описом очікуваних результатів, аналізом ризиків, підрахунками часових і фінансових витрат.

Пропозиції, зауваження та відгуки пропонуємо надсилати на електронну адресу: yz@mon.gov.ua



Використання інтегрованої освітньої технології в дошкільному навчальному закладі та загальноосвітній школі І ступеня: кроки до професійного зростання

Протягом 15 – 17 червня 2015 року у Коблево Березанського району Миколаївської області відбувся семінар – практикум «Використання інтегрованої освітньої технології в дошкільному навчальному закладі та загальноосвітній школі І ступеня: кроки до професійного зростання».

Семінар-практикум було проведено у рамках засідання ІІ Всеукраїнської авторської Школи інноватики професора Світлани Якименко.

Участь у заході взяли  начальник відділу дошкільної освіти департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН України Тамара Панасюк, методист сектора науково-методичного забезпечення змісту дошкільної освіти Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олена Низковська та  представники обласних інститутів післядипломної освіти, методичних служб управлінь освіти, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів  з різних регіонів України.

 

Детальніше на сайті МОН України



Панорама розумних уроків SMART 2015

     З 02.06 по 16.06.2015 проходив обласний фестиваль «Панорама розумних уроків SMART 2015» серед педагогічних працівників Запорізької області.  Учасниками Фестивалю стали освітяни, які мають досвід використання інтерактивних засобів навчання, є авторами власного навчального контенту.  Підведення підсумків Фестивалю  відбудеться 23.06.2015.

     До конкурсної номінації "SMART-контент для дошкільника: мовленнєвий розвиток, розвиток елементарних математичних уявлень, ознайомлення з довкіллям, естетичний розвиток" надійшло 22 розробки: 21  - з м.Токмак, 1 з Вільнянського району. 

Детальніше про фестиваль та його матеріали на сайті методичного кабінету у закладці "Конкурси"

 

 



Завершено роботу Літньої школи для дорослих - 2015. Дякуємо всіх учасників за участь!

   12.06.2015 року з 9.00  у ЦРД «Лазурний» ТВО Ленінського району м. Запоріжжя завершила свою роботу Літня школа для дорослих. Педагоги з різних областей України обмінялися досвідом щодо впровадження здоров'язбережувальних технологій в освітній простір ДНЗ. Педагогічний колектив ЦРД "Лазурний" під керівництвом директора  Палець С.В. презентували інноваційні форми оздоровлювальної роботи з дітьми на свіжому повітрі влітку. 

 

Детальніше на сайті Літньої школи

Сайт "Літня школа для дорослих"



Флеш-моб «Культура здоров’я»!

           10.06.2015 року  Всеукраїнський проблемний семінар  «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення» розпочав третій день роботи. Тема дня: "Здоровий спосіб життя: проблеми та шляхи вирішення".

            Веселий і енергійний флеш-моб «Культура здоров’я» за участю слухачів літньої школи   відбувся на площі Запорізького педагогічного коледжу. Продовжили роботу науковці і практики з упровадження нетрадиційних форм роботи з формування здорового способу життя  в ДНЗ.


Запрошуємо на сайт Літньої школи для отримання більш детальної інформації! 



Розпочато роботу Літньої школи для дорослих - 2015. Вітаємо!

   08.06.2015 року з 8.00  у Запорізькому педагогічному коледжі організатори Літньої школи зустрічали учасників конференції. В 11.00 відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського проблемного семінару з теми «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення» 

 

Детальніше на сайті Літньої школи


Сайт "Літня школа для дорослих"



Новини від Педради


Набрав чинності наказ МОН України «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину в дошкільних навчальних закладах різних типів та форми власності»  Ознайомитися >> 

МОН України оприлюднило Методичні рекомендації щодо засад діяльності музеїв історичного профілю дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів

Ознайомитися >>

Вийшов лист МОН України «Щодо своєчасної виплати працівникам галузі відпускних коштів і допомоги на оздоровлення» від 29.05.2015 № 1/9-272.

Ознайомитися >>

На численні прохання освітян МЦФЕР: Освіта планує додатковий друк нової редакції Програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» — Частини І та Частини ІІ.

УВАГА! Наклад буде обмежений обсягами попередніх замовлень.

Ви також бажаєте замовити Програму?

Заповніть заявку на її отримання вже зараз і надішліть до видавництва на адресу zayavka@mcfr.ua



Захист проекту до конкурсу "Імідж дошкільного навчального закладу України"

 

04 червня 2015 року відбувся захист проекту КЗ "Дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) "Сонечко" Гуляйпільської міської ради Запорізької області до конкурсу "Імідж дошкільного навчального закладу України"

 

Переглянути фотозвіт на сайті конкурсу



Фестиваль-огляд  матеріалів "Україна - рідний край"

 

Запрошуємо до участі в фестивалі-огляді матеріалів "Україна - рідний край".  Положення про конкурс та  розміщено на сайті http://ukrkray.jimdo.com/. Прохання надсилати конкурсні роботи на адресу методичного кабінету кафедри дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР mkkdo@і.ua.

Сайт Фестивалю-огляду матеріалів "Україна - рідний край"



Набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину в дошкільних навчальних закладах різних типів та форми власності»

Набрав чинності наказ Міністерства освіти і науки України  від 20.04.2015 № 446, затверджений в Міністерстві юстиції України 13 травня 2015 року за № 520/26965 «Про затвердження гранично допустимого навчального навантаження на дитину в дошкільних навчальних закладах різних типів та форми власності».

Наказ розроблено Міністерством освіти і науки України на виконання частини четвертої статті 23 Закону України «Про дошкільну освіту» з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом. 


Курси підвищення кваліфікації 

 

З 02.06.2015 р по 14.06.2015 р. - відбудуться  курси підвищення кваліфікації для методистів та завідувачів дошкільних навчальних закладів в КЗ "ЗОІППО" ЗОР.



Екологія дитинства

У травні місяці на базі Вінницького ОІППО відбувся Всеукраїнський семінар з екології дитинства.

Редакція «Дошкільне виховання» у минулому році випустила тематичний номер «Екологія дитинства». Ірина Стеценко надіслала нам цей номер до електронної бібліотеки. Завітайте!



Чекаємо на зустріч в Літній школі для дорослих!

   З 08.06 по 12.06 відбудеться Всеукраїнський проблемний семінар з теми «Формування основ здорового способу життя суб’єктів освітнього простору ДНЗ: проблеми та шляхи вирішення» (за формою проведення – «Літня школа для дорослих»). Нормативно-правові документи та програма роботи семінару на сайті "Літня школа для дорослих".

 

Чекаємо на зустріч! 


Сайт "Літня школа для дорослих"