Новини - 2016 рік


Січень


Розпочала роботу обласна творча група з розвитку творчих здібностей

28 січня  стартувала творча група з проблеми "Шляхи удосконалення розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами образотворчого мистецтва: методичний аспект" (керівник - ст. викладач Шульга Л.М.). На І засіданні відбулося знайомство з педагогічним досвідом розвитку  художньої творчості в умовах ЦРД "Лазурний". Завідувач Палець С.В. ознайомила з інноваційними підходами до організації художньої діяльності. Педагоги області ознайомилися з системою роботи  керівників образотворчої студії М'якенької М.М. і Кузьменко Н.М., керівника студії художньої праці Балабухи О.М. Старший науковий співробітник Запорізького художнього музею Гончаренко Т.П. презентувала інноваційні форми і методи музейної педагогіки з розвитку творчих здібностей дітей.  

 

 Детальніше про роботу творчої групи

 

Кафедра дошкільної освіти висовлює щиру подяку керівникам за  організацію роботи обласної творчої групи.

Тематика пересувних виставок Запорізького художнього музею



Слухачі курсів відвідали ДНЗ №287 м.Запоріжжя

Актуальним напрямком у роботі закладу є патріотичне виховання дошкільників. З підходами до виховання патріотизму у дітей було ознайомлено під час перегляду заняття "З Україною в серці живу" (вих. Маласай Ю.А.).

   27 січня 2016 року ДНЗ №287 "Біла гвоздика" Запорізької міської ради Запорізької області зустрічав гостей - слухачів курсів ЗОІППО,  вихователів дитячих навчальних закладів. Завідувач ДНЗ Пилипенко Анна Вікторівна, вихователі-методисти: Каліта Юлія Яківна (екс-завідувач) та Зозуля Вікторія Вікторівна, практичний психолог Щербакова Тетяна Семенівна привітали гостей.  

Анна Вікторівна розповіла про дошкільний заклад і надбання педагогічного колективу у напрямку медіаосвіти. За результатами VI Міської педагогічної виставки (2014) матеріали досвіду "Впровадження медіаосвіти дошкільників в освітній простір сучасного дошкільного закладу" (Зозуля В.В., Вербицька Л.І., Петрова Н.А.) відзначено дипломом ІІІ ступеню.

Протягом декілька років дошкільний заклад системно працює над розвитком інтелектуальних здібностей дошкільників засобами розвивальних ігор. Гостям запропонували відео занять з використанням ігор за системою угорського математика, психолога і педагога Золтана Пала Д'єнєша (вих. Бурима О.Р., Пилипенко А.В.).

Кафедра дошкільної освіти дякує керівників і педагогічний колектив ДНЗ №287 за проведення заходу і презентацію педагогічного досвіду.

 

 

Досвідчений вихователь Валентина Олексіївна захопливо розповіла про використання логічних блоків у процесі розвитку математичних уявлень дошкільників і провела гру з гостями.



Про засідання обласної творчої групи

28.01.2016 року у ЦРД «Лазурний» (м. Запоріжжя, Дніпропетровське шосе 50) відбудеться перше засідання обласної творчої групи з проблемної теми: "Шляхи удосконалення розвитку творчих здібностей дітей дошкільного віку засобами образотворчого мистецтва: методичний аспект". Початок роботи об 11.00.

Ознайомитися з планом роботи творчої групи

Ознайомитися зі списком учасників творчої групи

Перейти на сторінку "Творчі групи"



Про проведення обласного семінару

 

21 січня 2016 р. в Запорізькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти (І корпус, ауд.№10) відбувся обласний семінар для   методистів рай(міськ)МК,  спеціалістів відділів та управлінь  дошкільної освіти "Сучасні проблеми та перспективи управління системою дошкільної освіти". Розглянуто питання розвитку інклюзивної моделі дошкільної освіти в Запорізькій області.

Ознайомитися з матеріалами семінару

 



Вітаємо зі святом Хрещення!


Про проведення обласного семінару

20.01.2016 у Запорізькому ДЦДЮ відбувся обласний семінар з проблеми: «Впровадження комплексної освітньої програми для ДНЗ «Світ дитинства»: шляхи реалізації» для методистів РМК з дошкільної освіти, завідувачів, методистів ДНЗ м. Запоріжжя, Запорізького та Вільнянського районів. 

 

Ознайомитися з графіком проведення семінару для  районів області

Інформація на сайті керівників дошкільної освіти області 

 



Освітні проекти та опанування програми "Xmind"

12-13 січня слухачі курсів опанували програму "Хmind". У роботі підгрупами було створено проекти за обраними темами для подальшої роботи з дошкільниками в ДНЗ. З проектами можна ознайомитися за нищезазначеним посиланням. Для цього необхідно натиснути на посилання "ПРОЕКТИ", обрати файл з необхідної теми і закачати його, розпакувати архів, знайти в ньому файл з назвою проекту та розширенням  .xmind, запустити програму Xmind і розкрити файл.

                                                                       

ПРОЕКТИ

 



Наказ про підвищення кваліфікації у 2016 році 


План-графік семінарів, творчих груп на 2016 рік

 (додаток №3 до наказу ДОН від 27.11.2015 № 0645)

Завантажити План (виправлений, станом на 24.12.2015)

Завантажити списки членів творчих груп


Курси підвищення кваліфікації 

 

З 11.01.2016 р по 29.01.2016 р. - в КЗ "ЗОІППО" ЗОР проходять курси підвищення кваліфікації для вихователів  дошкільних навчальних закладів Запорізької області.



Установчі збори щодо заснування Українського відкритого університету післядипломної освіти

Участь в роботі установчих зборів взяв ректор Запорізького ОІППО Пашков Володимир Васильович та ректори обласних інститутів (академій) післядипломної педагогічної освіти з 14 регіонів України.

Об’єднання закладів післядипломної педагогічної освіти в Український відкритий університет післядипломної освіти у складі Консорціуму відбулося за ініціативи Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України, як вищого навчального закладу ІV рівня акредитації, який має багаторічний досвід надання освітніх послуг у сфері освіти дорослих і виступає розподільчим центром, що координує й організує діяльність інститутів післядипломної освіти – членів Консорціуму, сприяє посиленню їх наукового потенціалу, буде забезпечувати реалізацію ними окремих прав вищих навчальних закладів, зокрема стосовно здійснення педагогічної діяльності за акредитованими освітніми програмами, проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень, соціального захисту науково-педагогічних працівників. Після змістовного діалогу відбулася урочиста церемонія підписання Установчого договору та статуту УВУПО. 

За матеріалами сайту ЗОІППО:http://www.zoippo.zp.ua/

З метою створення на теренах України європейської інноваційної системи перепідготовки й підвищення кваліфікації керівних, педагогічних та науково-педагогічних кадрів та подальшого розвитку освіти дорослих 22 грудня 2015 року в залі засідань Державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України (УМО) відбулися установчі збори членів Всеукраїнської громадської організації «Консорціум закладів післядипломної освіти» з нагоди заснуванняУкраїнського відкритого університету післядипломної освіти (УВУПО) – першого в Україні навчального закладу, який, реалізуючи освітню політику держави щодо оптимізації мережі вищих навчальних закладів, забезпечуватиме розроблення і впровадження інноваційних підходів до підвищення кваліфікації, перепідготовки, спеціалізації та стажування керівних, науково-педагогічних і педагогічних працівників освіти, державних службовців, фахівців інших галузей. 



Вітаємо з Новим 2016 роком та Різдвом!