Новини - 2017 рік


Грудень


Педагогічна практика вихователів ДНЗ у НВК "Барвінок" м.Запоріжжя

07.12.2017 року відбулась педагогічна практика вихователів ДНЗ, що проходять курси підвищення кваліфікації зі спецкурсом "Форми взаємодії ДНЗ з батьками як суб’єктами освітнього процесу" на базі дошкільного підрозділу НВК "Барвінок" Запорізької міської ради Запорізької області. Завідувач дошкільного підрозділу Пашкульська Ганна Григорівна привітала гостей і запропонувала ознайомитися з досвідом педагогічного колективу щодо організації системи роботи з батьками. Багаторічні традиції, що склалися в дошкільному закладі, дозволили створити атмосферу взаєморозуміння і співтворчості між усіма учасниками освітнього процесу: дітьми, батьками і педагогами. Управлінська модель з організації роботи з батьками в  закладі дошкільної освіти складається з різноманітних форм роботи, серед яких велика кількість спрямована на збагачення культури батьківського досвіду у вихованні й розвитку малечі. Результатами активної співпраці стали злагоджена діяльність колективу в цілому, мотивація батьків до участі в спільних заходах, ініціатива батьків щодо модернізації освітнього середовища.   Луньова Ольга Володимирівна, вихователь ясельної групи і керівник клубу "Педагогічна вітальня" провела майстер-клас із виготовлення театральної іграшки з підручних матеріалів. Жук  Вікторія Анатоліївна, вихователь дошкільної групи і керівник клубу "Турботливі батьки" презентувала досвід багаторічної діяльності клубу батьків і провела майстер-клас із пластилінографії. Під час оглядової екскурсії слухачами курсів було відзначено естетичне оформлення груп і холу закладу, неймовірна кількість яскравого розвивального матеріалу hand made, позитивна й доброзичлива атмосфера в колективі педагогів і дітей. 

Кафедра дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР дякує адміністрації і колективу дошкільного підрозділу ЗНВК "Барвінок" за організацію педагогічної практики для слухачів курсів підвищення кваліфікації.


Морально-патріотичне виховання дошкільників засобами краєзнавства

04.12.2017 року на базі Запорізького дошкільного навчального закладу  (ясла-садок) №286 "Полунична галявина" відбувся обласний науково-практичний семінар "Морально-патріотичне виховання дошкільників засобами краєзнавства". В семінарі взяли участь 32 педагоги Запорізької області: методисти рай(міськ)МК, спеціалісти відділів та управлінь освіти, методисти, вихователі, музичні керівники ДНЗ. 

 

 

Детальніше