Новини - 2017 рік


Лютий


Застосування ІКТ та мультимедійних технологій, мережевих засобів, електронних ресурсів в управлінській діяльності керівників ДНЗ

14, 16.02.2017 року відбувся дводенний обласний тренінг «Застосування ІКТ та мультимедійних технологій, мережевих засобів, електронних ресурсів в  управлінській діяльності керівників ДНЗ» для методистів районних та міських методичних кабінетів, завідувачів,

вихователів-методистів ДНЗ. Під час роботи тренінгу керівниками ДНЗ  створено хмарне середовище для зберігання документів з управління ДНЗ і персональний блог керівника.  Кожен учасник тренінгу отримав сертифікат.

Детальніше



Лялька як персона: педагогічний підхід для соціально-психологічного розвитку дитини теорія і практика

15 лютого 2017 року на базі ДНЗ№36 м.Запоріжжя відбувся семінар "Лялька як персона: педагогічний підхід для соціально-психологічного розвитку дитини теорія і практика" для працівників дошкільної ланки Запорізької області. 

Було розглянуто питання: створення рівних можливостей для всіх дітей та формування позитивного ставлення до оточуючого; чуйне ставлення та індивідуальний підхід до кожної дитини, її думок, переживань; забезпечення умов для того, щоб кожна дитина почувала себе комфортно, щоб її думки визнавали і цінували (особливо сором’язливі діти, які ще недостатньо володіють мовою спілкування); здійснення педагогічних втручань у належний час і спосіб, щоб делікатно підтримувати і допомагати дітям розвивати впевненість у собі, довіру і самоповагу; створення можливостей для гри дітей у безпечному і стимулюючому середовищі з турботливими дорослими; формування емоційного інтелекту.



Застосування ІКТ та мультимедійних технологій, мережевих засобів, електронних ресурсів в управлінській діяльності керівників ДНЗ

14.02.2017 року розпочав роботу обласний тренінг «Застосування ІКТ та мультимедійних технологій, мережевих засобів, електронних ресурсів в  управлінській діяльності керівників ДНЗ» для методистів районних та міських методичних кабінетів, завідувачів,

вихователів-методистів ДНЗ. Під час тренінгу керівники ДНЗ  здійснили аналіз інтернет-середовища дошкільних навчальних закладів Запорізької області на порталі ІСУО,

розробили модель веб-ресурсу керівника ДНЗ. 

 

Детальніше



Інноваційні підходи до освітнього процесу в ДНЗ "Родзинка"

Вихователь групи дітей старшого дошкільного віку Слинявчук Наталя Вікторівна провела заняття за освітньою лінією "Дитина у природному довкіллі".  Проектна діяльність з екологічного виховання дозволила дітям на високому рівні засвоїти уявлення про особливості зимової пори року, розвинути вміння розпізнавати птахів, сформувати культуру бережливого ставлення до пернатих друзів, викликати стійке бажання дбати про них. Дослідницька діяльність, ігрові вправи з активізацією емоційно-почуттєвої сфери дітей, використання інформаційно-комп'ютерних технологій, практична діяльність з наповненням годівничок для птахів викликала в дошкільників не лише великий інтерес до пізнання оточуючої природи, а й дозволила виявити активні дії та почуття щодо її збереження.

09 лютого 2017 року дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 280 " Родзинка" Запорізької міської ради Запорізької області презентував свій досвід роботи слухачам курсів КЗ "ЗОІППО" ЗОР - вихователям ДНЗ Запорізької області.

Завідувач ДНЗ Різченко Тамара Олександрівна і методист Білецька Олена Павлівна привітали гостей і ознайомили з родзинками педагогічного досвіду колективу. 

З теплотою та мудрістю керівника Тамара Олександрівна розповіла про професійне становлення і зріст кожного педагога ДНЗ та провела для гостей екскурсію з ознайомлення з розвиваючим середовищем дошкільного закладу. Кожен куточок ДНЗ вразив гостей високим професіональним ставленням до розвитку дитини, пошуком інноваційних підходів, педагогічною творчістю, доброзичливістю колективу.

Олена Павлівна познайомила з проектною діяльністю дошкільного закладу з екологічного виховання, системою навчально-виховної роботи, яка складається з різних цікавих форм. Із захопленням слухачі курсів сприйняли заключне свято проекту "День Землі". Музичний керівник, хореограф та інші працівники ДНЗ приєдналися до спогадів про свято, яке стало подією  для всіх робітників ДНЗ, дітей, батьків, усього Шевченківського району.

Своїми педагогічними здобутками поділилися вихователі. З високою професійною майстерністю вони провели заняття, які надихнули дітей на дослідництво і творчість!

 

Вихователь групи дітей старшого дошкільного віку Сергієва Ірина Станіславівна провела інтегроване заняття за освітніми лініями "Дитина в соціумі", "Дитина у світі культури". 

Тема любові до рідного міста об'єднала маленьких патріотів у художній справі. Ідея вихователя - обдарованого майстра-художника - перетворила групу на справжню художню майстерню, де кожна дитина знайшла справу за бажанням і на очах гостей створила прикрасу для оформлення символу любові.

Любов і краса, доброта і щирість, турбота про розвиток кожної дитини - створюють комфортне освітнє середовище в дитячому садочку "Родзинка".


Кафедра дошкільної освіти дякує адміністрації ДНЗ "Родзинка" за організацію педагогічної практики. 


Тренінг за програмою "Вчимося жити разом"

 

06-07 лютого 2017 року в м. Запоріжжя на базі ЦРД «Лазурний» проведено перший дводенний  тренінг на замовлення педагогів дошкільних навчальних закладів Запорізької області за програмою  «Вчимося жити разом» (в рамках поширення досвіду впровадження міжнародного проекту «Освіта на основі життєвих навичок» за підтримкою ЮНІСЕФ).

Тренінг провели регіональні тренери: Байєр Ольга Миколаївна, канд. психол. наук, доцент, завідувач кафедри дошкільної освіти ЗОІППО;  Палець Світлана Вікторівна, директор ЦРД «Надія».

 

Детальніше



Всеукраїнський фестиваль-огляд "Джерело батьківських знань"

Download
1_9-8.pdf
Adobe Acrobat Document 372.3 KB
Download
Н041.pdf
Adobe Acrobat Document 116.3 KB

 

Міністерством освіти і науки України започатковано проведення Всеукраїнського фестивалю-огляду кращого досвіду з організації просвіти батьків вихованців дошкільних навчальних закладів/ навчально-виховних комплексів «Джерело батьківських знань»

Відповідно до плану роботи Міністерства освіти і науки України на 2017  рік з 1 лютого по 31 травня 2017 року проводитиметься Всеукраїнський фестиваль-огляд  кращого досвіду з організації просвіти батьків вихованців дошкільних навчальних закладів/ навчально-виховних комплексів «Джерело батьківських знань». Фестиваль буде організовано з метою активізації просвітницької роботи з батьками у питаннях формування їхньої психолого-педагогічної та юридичної компетенції 

Лист Міністерства освіти і науки України №1/9-8 від 13.01.2017 р. "Щодо проведення Всеукраїнського фестивалю огляду кращого досвіду з організації просвіти батьків вихованців дошкільних навчальних закладів/ навчально-виховних комплексів"Джерело батьківських знань"

Наказ КЗ "ЗОІППО" ЗОР №041 від 31.01.2017 р. "Про проведення обласного етапу Всеукраїнського фестивалю-огляду  "Джерело батьківських знань"

 

Запрошуємо педагогів дошкільних навчальних закладів (навчально-виховних комплексів) різних типів і форм власності прийняти участь у фестивалі-огляді.