Новини - 2018 рік


Листопад


Мультимедійне забезпечення свята в ЗДО

27 листопада 2018 р. у м. Пологи на базі КДНЗ №5 "Лисичка" Пологівської міськради (завідувачка О.М. Малько) проведено семінар-тренінг для музичних керівників, вихователів-методистів, завідувачів ЗДО з теми "Мультимедійне забезпечення свята в ЗДО" який провела  завідувач кафедри дошкільної освіти О.М. Байєр, кандидат психологічних наук, доцент. Учасники заходу здійснювали аналіз відеоматеріалів, щодо якості проведення свят в ЗДО, визначали мету і завдання святково-заходу відповідно до завдань БКДО в Україні, ознайомились із інноваційною технологією, щодо мультимедійного забезпечення свята в закладі, та укладали власний проект свята відповідно до провідної ідеї запропонованої технології. В заході взяли участь 20 осіб, в тому числі куратор району із ЗДО Межевіч Людмила Іванівна.



Всеукраїнська конференція з міжнародною участю: «Рання комплексна діагностика та реабілітація дітей з сенсорними порушеннями: реалії та перспективи»

21-22 листопада 2018 року Байєр О.М., зав. кафедри дошкільної освіти, головний спеціаліст лабораторії  інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами взяла участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю з теми «Рання комплексна діагностика та реабілітація дітей з сенсорними порушеннями: реалії та перспективи», що проводилась згідно плану МОіН України на базі НРЦ «Левеня» (м. Львів, директорка Ромажевська В.М.). На конференції висвітлено наукові дослідження та досвід роботи  фахівців галузі корекційної  педагогіки, офтальмології та деяких галузей медицини, представлено моделі медико-психолого-педагогічної допомоги дітям раннього віку з сенсорними порушеннями у різних країнах Європи (Польща, Словатчина) та України. Матеріали конференції буде вивчено і використано в роботі лабораторії та організації роботи ІРЦ області.



Тренінг «Економічна освіта дітей дошкільного віку в ДНЗ»

14-15 листопада  2018 року на базі ЗДО №274 «Зайчатко» Запорізької міської ради проходив тренінг з теми: «Економічна освіта дітей дошкільного віку в ДНЗ». Керівник:  Погрібняк Н.В. старший викладач кафедри дошкільної освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Тренінг проводили: перший день (14.11.18.) -  Варецька О.В., доктор педагогічних наук, професор кафедри початкової освіти; другий день (15.11.18.) - Погрібняк Н.В.  та Якуба С.В. старші викладачі кафедри дошкільної освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР.

Учасниками тенінгу були педагоги ЗДО із м. Запоріжжя, м. Гуляйполе, Запорізького, Токмацького та Оріхівського р-ну Запорізької області у кількості 19 осіб

Далі



Всеукраїнський захід "Освітня паралель" у Запоріжжі

14 листопада 2018р. під егідою Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників дошкільної освіти» в м.Запоріжжя відбувся Всеукраїнський захід «Освітня паралель» для керівників органів управління, директорів та вихователів-методистів закладів дошкільної освіти України. Захід організовано кафедрою дошкільної освіти Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на базі закладів дошкільної освіти№144 "Запорожець" та №100 "Гармонія". Байєр О.М., кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР познайомила учасників із проектом «Моделювання освітнього простору в закладі дошкільної освіти»; кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри дошкільної освіти Шульга Л.М. презентувала інформаційно-освітній простір в системі дошкільної освіти області; вихователь-методист ЦРД «Надія» Кузь Г.В. провела дискусію «Цінності дошкільної освіти України та Німеччини: аналітичне співставлення».




Навчальний тренінг "Гра як система, підхід та інструмент, який працює сьогодні (зокрема гра з конструктором LEGO)"

12.11 - 13.11.2018  в КЗ "ЗОІППО" ЗОР відбувся навчальний тренінг "Гра як система, підхід та інструмент, який працює сьогодні (зокрема гра з конструктором LEGO)" для педагогів дошкільної освіти Запорізької області. У тренінгу взяли участь 21 педагогічних працівників центрів розвитку дитини, закладів дошкільної освіти, інклюзивно-ресурсного центру, відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю м.Запоріжжя, м.Токмак, м.Гуляйполе. Тренер - старший викладач кафедри дошкільної освіти, к.п.н. Людмила Шульга ознайомила з освітнім потенціалом гри з LEGO, методикою компетентнісного навчання "Шість цеглинок",  організацією проектної діяльності LEGO.

Далі