Новини - 2015 рік

Жовтень


"Полунична галявина" в променях доброти і любові

Вихователь групи дітей молодшого дошкільного віку Попова Марія Леонідівна провела інтегроване заняття з ознайомлення з природою і сенсорики. Малюки з подивом і зацікавленістю смакували з зайчиком щедрі подарунки осені, з вовчиськом розкладали по кошикам "тепло" й "холод",   з ведмедиком впізнавали на слух звуки музичних інструментів,  а з лисичкою знаходили м'ячики у судочках з крупами. Так  допомогли знайти колобка! А носики знайшли запашні мандаринки!

28 жовтня 2015 року дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 286 "Полунична галявина" Запорізької міської ради Запорізької області презентував свій досвід роботи слухачам курсів КЗ "ЗОІППО" ЗОР - вихователям ДНЗ Запорізької області.

Завідувач ДНЗ Доценко Олена Сергіївна привітала гостей і провела оглядову екскурсію, зі щирим серцем розповіла про колектив і його трації. Кожен куточок дитячого садка вразив гостей вишуканим естетичним смаком, турботою керівника про дітей, батьків і педагогів.

Методист Тетяна Володимирівна познайомила з провідним досвідом вихователів, приділила увагу таланту і здобуткам  кожного з них. Методист Юлія Миколаївна повідомила про приємну новину: її авторська програма з патріотичного виховання проходить експертизу на отримання грифу МОН.

Своїми педагогічними здобутками поділилися вихователі. З високою професійною майстерністю вони провели заняття, які надихнули дітей на дослідництво, а дорослих - на творчість!

 

Вихователь групи дітей середнього дошкільного віку Левченко Ірина Федорівна познайомила дітей із звичайним явищем - повітрям. Але яким надзвичайним виявилося це знайомство! Діти потрапили в справжню лабораторію і перетворилися на дослідників: знайшли повітря і навколо себе, і в повітряній кульці, і під водою, навіть у собі! Повітря співало, малювало, рухалося, наповнювало пакети, рятувало від вологи серветку! Багато таємниць відкрили для себе і гостей допитливі маленькі науковці!


"Полунична галявина " - справжній світ радості, добра, любові до дітей, батьків, педагогів! До садочку, свого міста, рідної України!   Кафедра КЗ "ЗОІППО" ЗОР дякує завідувачу і педагогічному колективу за високу якість педагогічної практики.



Наказ МОН про скасування Інструкції з організації охорони життя і здоров'я дітей у ДНЗ


Вітаємо з Днем Захисника Вітчизни! 

Чому саме 14 жовтня?

         У 860 році, за легендою, військо давніх русів на чолі з київським князем Аскольдом взяло в облогу центр православ`я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з`явилась перед людьми та вкрила їх своєю покровою - омофором. Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами. Тому 14 жовтня  відзначається, як День захисника Вітчизни. Бо традиції нашого народу тягнуться з глибин віків і приводять до цього славного Дня – 14 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці, яка захищає своїх дітей від усіх ворогів і надихає Українське військо боронити нашу землю, нашу славну Україну.

     День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

            З 2015 року є державним святом і неробочим днем.Свято встановлено 14 жовтня 2014 р. указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості. Цим же указом скасовано указ Президента України Леоніда Кучми 1999 р., яким встановлювалося свято — День захисника Вітчизни, що відзначалося щорічно 23 лютого.

             Бажаємо всім миру!

Святкування Дня Захисника Вітчизни на Запоріжжі



Курси підвищення кваліфікації 

 

З 19.10.2015 р по 30.10.2015 р. - в КЗ "ЗОІППО" ЗОР проходять курси підвищення кваліфікації для вихователів  дошкільних навчальних закладів.



Готуємося до місцевих виборів 

      25 октября в Украине состоится важное для жизни страны событие – выборы местных советов и мэров городов.  Три простых совета по  подготовке к этим выборам.

1. Проверить, есть ли Вы в реестре избирателей в реестре избирателей на сайте www.drv.gov.ua.

  • Зарегистрироваться в «Личном кабинете избирателя» и оформить заявку на проверку Ваших данных. Ответ Вам пришлют на электронную почту, которую Вы указали при регистрации. 
  • Если Вы не обнаружили себя в списке избирателей или Ваши данные указаны с ошибкой, Вам нужно написать заявление и вместе с копиями документов передать его в орган ведения реестра избирателей. Где искать эти учреждения в Вашем городе, можно посмотреть здесь.

2. Уточнить адрес избирательного участка, на котором Вы сможете проголосовать.

  • График работы избирательных участков одинаковый для всей Украины:  с 8:00 до 20:00.
  • Уточнить местонахождение участка можно здесь. 
  • Голосовать можно только по месту регистрации. 

3. Разобраться в том, как  Вы будете голосовать.

  •      На выборах в местные советы будут открытые партийные списки: голосуют в округе за конкретного человека от партии.
  •  Избиратели получат бюллетени, в которых будет указана партия, лидер ее местного отделения и имя кандидата от партии.
  • Список всех партий, которые допущены к выборам, есть здесь.

WEB-сайт Центральной избирательной комиссии



Всеукраїнський форум керівних працівників 

Для участі у форумі ОБОВ’ЯЗКОВО пройдіть просту реєстрацію:

        30 жовтня 2015 року у Львові відбудеться Всеукраїнський форум керівних працівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів «Охорона праці у навчальному закладі».Кожен учасник форуму отримає СЕРТИФІКАТ. Участь у форумі БЕЗОПЛАТНА.

         Місце проведення: Центр творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29). Час проведення з 10:00 до 13:00:

29 жовтня — для фахівців загальноосвітніх навчальних закладів

30 жовтня — для фахівців дошкільних навчальних закладів

У ПРОГРАМІ

  •  нормативно-правове забезпечення питань охорони праці
  • порядок проведення, реєстрація інструктажів
  • навчання та перевірка знань з питань охорони праці
  • розслідування нещасних випадків
  • оформлення, реєстрація, облік документів
  • групування справ з документами
  • відповіді на запитання учасників форуму


Обласний семінар для вихователів-методистів, вихователів, вузьких спеціалістів ДНЗ

 07 жовтня 2015 року кафедрою дошкільної освіти КЗ "ЗОІППО" ЗОР проведено обласний семінар для вихователів-методистів, вихователів, вузьких спеціалістів ДНЗ з проблеми "РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ЗАСОБАМИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА".

 

Місце проведення: КЗ «ЗОІППО» ЗОР, м. Запоріжжя,   вул 40 років Радянської України, 57-А, ауд.46. Зупинка транспорту "Універмаг Україна". Початок роботи: 11.00

Дякуємо за участь!

 

Матеріали семінару



Вітаємо з Днем Учителя!

Учителем не кожен може бути,
Не кожне серце вміє говорить...
Учитель лише той, хто вміє чути,
Окрилити, навчити і любить.
Тендітну душу ласкою зігріти
І добротою ниву засівать,
Безмежно, щиро цілий світ любити
І дітям усього себе віддать.


Петицію «Про надбавку за престижність педагогічної праці» оприлюднено на сайті Президента України

На веб-сайті офіційного Інтернет-представництва Президента України оприлюднено електронну петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ», ініціатором якої є Тернопільська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України. 

Як відомо, Постанова Кабінету Міністрів України від 25.03.2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року №373» погіршила умови оплати праці педагогів, оскільки гнучкий розмір до 20 % в умовах неоднакового фінансового забезпечення місцевих бюджетів призвів до того, що обмеження «до» дає можливість місцевим керівникам припиняти виплату надбавки або ж виплачувати її у мізерному розмірі. Це призводить до значного зниження і так невисокого рівня життя освітян, створення вкрай напруженої ситуації та неспокою в колективах, особливо на тлі зростання цін на життєво необхідні товари та тарифи на оплату за комунальні послуги, що шкодить нормальному перебігу навчально-виховного процесу та є небажаним у такий складний для країни час, а також сприяє різним маніпуляціям (політичним, корупційним тощо). Адже престижність праці педагога не може мати територіальних меж чи залежати від волі місцевих чиновників.

Верховною Радою схвалено зміни до Закону України «Про звернення громадян», якими запроваджується такий новий інструмент звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України та до органів місцевого самоврядування, як електронна петиція.

Скористаймося ще й цією можливістю усією профспілковою громадою переконати найвище керівництво держави у необхідності припинення дії постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 88 «Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373» та внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту, яким серед державних гарантій педагогічним працівникам передбачити право на надбавку за престижність праці в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати). 

Освітяни України! Знайдіть петицію «ПРО НАДБАВКУ ЗА ПРЕСТИЖНІСТЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАЦІ»(№22/001583-еп. подана 1.09.2015) на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, зареєструйтеся та підтримайте своїм підписом наші вимоги! 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Прес-центр Тернопільської обласної організації Профспілки

матеріали сайту: http://pon.org.ua/index.php?newsid=4271


Курси підвищення кваліфікації 

 

З 05.10.2015 р по 16.10.2015 р. - в КЗ "ЗОІППО" ЗОР проходять курси підвищення кваліфікації для вихователів  дошкільних навчальних закладів.